Zawsze znajdzie się okazja, żeby podziękować gościom za przybycie na obiad, urodziny czy imieniny. Dzisiaj przynoszę Wam kolejną inspirację, która ma związek ze słodkim conieco. Prosta forma z romantycznymi detalami potrafi sprawić, że zwykłe groszki będą wyglądać jak ekskluzywne praliny.
Zapraszam na tutorial.
Będziemy potrzebować:
– kartonów A4 w wybranych kolorach,
– nożyczek,
– tablicy do bigowania,
– kleju w kropkach,
– dziurkacza brzegowego,
– wykrojnika koła,
– zszywacza,
– małych woreczków celofanowych,
1. Z kartonu wycinamy prostokąt o długości 22 cm i szerokości 7,5 cm
2. Bigujemy w trzech miejscach.
3. Na jednej ze ścianek wycinamy koło wykrojnikiem.
4. Dziurkaczem brzegowym ozdabiamy zakładkę.
5. Zaginamy.
6. Napełniamy woreczki cukierkami.
7. Zszywaczem mocujemy go do ścianki z wyciętym otworem od wewnątrz.
8. Do wewnętrznej strony ozdobionej dziurkaczem brzegowym zakładki przyklejamy kropelki kleju.
Zamykamy i gotowe!
Produkty ze sklepu:
– różowy papier,
– perłowy papier,
– szary papier,
– nożyczki,
– tablica do bigowania,
– wykrojnik koło,
– maszyna Sizzix Big Shot,
– dziurkacz brzegowy,
– klej w kropkach,
Pozdrawiam!
Magdalena Jurczyk