słodkie paczuszki – kurs

Zawsze znajdzie się okazja, żeby podziękować gościom za przybycie na obiad, urodziny czy imieniny. Dzisiaj przynoszę Wam kolejną inspirację, która ma związek ze słodkim conieco. Prosta forma z romantycznymi detalami potrafi sprawić, że zwykłe groszki będą wyglądać jak ekskluzywne praliny.

Zapraszam na tutorial.
Będziemy potrzebować:
– kartonów A4 w wybranych kolorach,
– nożyczek,
– tablicy do bigowania,
– kleju w kropkach,
– dziurkacza brzegowego,
– wykrojnika koła,
– zszywacza,
– małych woreczków celofanowych,

1. Z kartonu wycinamy prostokąt o długości 22 cm i szerokości 7,5 cm

2. Bigujemy w trzech miejscach.

3. Na jednej ze ścianek wycinamy koło wykrojnikiem.

4. Dziurkaczem brzegowym ozdabiamy zakładkę.

5. Zaginamy.

6. Napełniamy woreczki cukierkami.

7. Zszywaczem mocujemy go do ścianki z wyciętym otworem od wewnątrz.

8. Do wewnętrznej strony ozdobionej dziurkaczem brzegowym zakładki przyklejamy kropelki kleju.

Zamykamy i gotowe!

Produkty ze sklepu:

różowy papier,
perłowy papier,
szary papier,
nożyczki,
tablica do bigowania,
wykrojnik koło,
maszyna Sizzix Big Shot,
dziurkacz brzegowy,
klej w kropkach,

Pozdrawiam!
Magdalena Jurczyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *