Jestem łasuchem! Czasami pozwalam sobie na słodkie co nieco.
Oczywiście nie polecam na co dzień, ale jako podziękowanie dla gości, zwłaszcza tych małych gości, świetnie się sprawdzą. Ciekawie zapakowane sprawią dużą przyjemność.
Kolorowe cukiery zapakowałam w mini paczuszkę.
Jak ją zrobić? Zapraszam na tutorial.
Będziemy potrzebować:
Z papieru kalki wycinamy prostokąt o wymiarach
16,5 cm x 14 cm.
Bigujemy na dłuższym boku,
na 4,5 cm i na 12,5 cm.
I na krótszym
na 1 cm.
Nożyczkami odcinamy
małe prostokąciki.
Zaginamy
i przyklejamy
taśmę dwustronną
Sklejamy
Od góry zaklejamy
paskiem taśmy washi,
żeby cukierki nie wyleciały
i żeby ładnie wykończyć torebkę
Gotowe!
Teraz pozostaje uzupełnić paczuszki cukierkami. Sami zobaczcie, jak niepozorna torebka potrafi wyeksponować słodkie łakocie.
Słodkiego pakowania!
Pozdrawiam!